Heerlijk, die Franse keuken

Wie zo snel niet de gelegenheid ziet om z’n biezen te pakken en naar het adembenemende Franse landschap te trekken, kan zichzelf troosten met dit heerlijke appeltaartje. Deze simpele Franse taart is een absolute traktatie.

Dit heb je nodig:

 • 4 blaadjes bladerdeeg
 • 1.5 kilo appels (bij voorkeur die van Granny Smith)
 • 100 gram fijne suiker
 • 40 gram ongezouten boter
 • Bolletje ijs om te serveren

Zo maak je het:

 1. Leg de vier plakken bladerdeeg met de rand over elkaar heen en druk dit aan zodat ze alle vier aan elkaar vastzitten. Leg de onderkant van je bakblik op het bladerdeeg en snijd dit uit het bladerdeeg. Voorzie de bladerdeeg vervolgens met een vork van meerere gaatjes.
 2. Schil je appels en snijd deze in vieren. Verwijder daarna voorzichtig het klokhuis.
 3. Doe de suiker in een koekenpan en zet het vuur laag op en wacht tot de suiker smelt. Heb geduld en zet je vuur niet hoger! De kans is dan groot dat je suiker verbrandt.
 4. Wacht tot de suiker is gekarameliseerd en voeg daarna de boter toe. Roer dit tot het boter is opgenomen door de suiker.
 5. Voeg hierna de appelkwartjes toe aan de gesmolten suiker. Roer dit voorzichtig en draai de appels eventueel om zodat de appels allemaal goed zijn bedekt met de karamel.
 6. Vet een rond bakblik in en leg de appels mooi naast elkaar in je bakblik. Doe dit door de holle kant steeds tegen de bolle kant van de vorige appel aan te leggen. Karamel dat in de pan blijft liggen, schenk je daarna over de appels.
 7. Leg daarna je bladerdeeg over de appels en druk het een beetje aan.
 8. Laat het 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden gaar worden. Wanneer je taart klaar is, laat deze dan even afkoelen zodat de karamel hard kan worden. Draai je appeltaartje daarna om op een bord zodat de bladerdeegkant onderop komt te zitten. Nu komt je appelmotief mooi uit.
 9. Snijd je taart in stukken en serveer het met een bolletje ijs naar keuze.

Bron: BuzzfeedBeeld: Videostill Tasty