01 mei 2017

Een lekkere spinaziequiche in een handomdraai!

Ben jij ook zo’n fan van quiches? Dan moet je deze spinaziequiche absoluut eens proberen! Bovendien is deze hartige taart ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Een quiche als lunch, diner of snack? Het kan allemaal. Je kunt quiches op superveel verschillende manieren maken. Dit is een recept dat iedereen eens zou moeten proberen.

Wat heb je nodig?

  • 225 gram diepvries spinazie
  • 200 gram rode zalm (uit blik)
  • 3 eieren
  • 5 plakjes hartig taartdeeg (Koopmans)
  • 100 gram champignons
  • 2 lente uitjes
  • 4 plakken cheddar 
  • Snuf peper en zout

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Ontdooi de plakjes taartdeeg en verdeel deze over een bakblik met een doorsnede van 24 centimeter. Wil je een andere bodem voor je hartige taart? Dan kun je ook croissantdeeg gebruiken.
  3. Ontdooi de spinazie en laat deze uitlekken.
  4. Snijd de champignons in schijfjes, klop de eieren en snijd de lente uitjes in stukjes.
  5. Doe de spinazie, zalm, eieren, lente uitjes, champignons, zout en peper in een kom en roer dit tot alles goed is vermengd.
  6. Schep het spinaziemengsel in het bakblik en verdeel dit gelijkmatig.
  7. Verdeel vervolgens de cheddar over de taart en zet deze voor 45 minuten in de oven.
  8. Je kunt de taart zowel warm als koud eten.

Bron: The Kitchen Witch | Beeld: Video still YouTube