Desy

Ondersteboven
Ook al zul je in de winkel potten pindakaas altijd met de deksel omhoog aantreffen (logisch ook, anders kun je het etiket niet lezen), dit is toch echt de foute manier om de pot op te bergen. Je kunt je pindakaaspot namelijk het beste ondersteboven (met de deksel naar beneden toe) bewaren. Waarom? We hadden het er net al over dat je geen droge, harde pindakaas wilt hebben. Door de pindakaas ondersteboven te bewaren blijft het smeersel veel langer smeuïg en dus lekkerder.

Natuurlijke oliën
Hoe dit kan? Het heeft allemaal te maken met de natuurlijke oliën in de pindakaas. Zet je de pot ondersteboven neer, dan glijdt alle olie langzaam door de pot heen en hoef je nooit meer moeilijk te doen met allerlei keukengereedschap om de olie die op de bodem ligt naar boven te halen. Je pindakaas smaakt hierdoor niet alleen lekkerder; hij is ook langer houdbaar doordat de verdeelde olie ervoor zorgt dat de substantie niet uitdroogt. Handig!

Pagina 2/2

Lees ook: Welk kant-en-klaar broodbeleg is het gezondst? Dit is het antwoord

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: archief | Beeld: Unsplash