Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 mespunt wijnsteenpoeder
  • 40 gram cacao
  • 240 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 stick espressopoeder (Nescafé)
  • 1 mespunt zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 90 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 175 gram bloem
Desy
60 + 45 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 mespunt wijnsteenpoeder
  • 40 gram cacao
  • 240 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 stick espressopoeder (Nescafé)
  • 1 mespunt zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 90 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 175 gram bloem

Zo romig, zo smeuïg, zo heerlijk!

Iedere week kijken wij vol enthousiasme naar een nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt; de kneuterigheid, de heerlijke en mooie taarten en de grapjes van André. Wij houden ervan! Deze Maltesertaart steelt volgens ons wel echt de show; hij ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens verrukkelijk! 

Voor de topping

  • 150 gram boter + extra om in te vetten
  • 200 gram pure chocolade 72%, grof gehakt
  • 125 gram crème fraîche
  • 300 gram Maltesers

Overig 

  • springvorm, doorsnede 18 centimeter
  • elektrische handmixer

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand van de vorm in met boter.
  • Splits de eieren en klopt de eiwitten samen met het wijnsteenpoeder stijf. Doe de eierdooiers in een grote kom samen met de cacao, basterdsuiker, espressopoeder, zout, baksoda, olie en het vanille-extract en klop dit in drie minuten luchtig met een elektrische mixer.
  • Klop de bloem door het eierdooiermengsel en spatel vervolgens de eiwitten er doorheen. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 45 minuten gaar in de oven. Laat hem daarna tien minuten afkoelen in de vorm alvorens je hem af laat koelen op een rooster.
  • Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie of met tussenpozen in de magnetron. Roer goed door en voeg de crème fraîche toe. Meng goed en laat afkoelen. Voeg dan de boter toe.
  • Klop het geheel met een mixer luchtig. Halveer de cake horizontaal en bestrijk de onderste laag met een laagje topping. Leg nu de andere cakelaag erbovenop en bestrijk dan het geheel rondom met de topping.
  • Druk de Maltesers vast in de taart en laat de chocolade harden voordat je ‘m snijdt.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: