03 september 2018
Sabine

De herfst staat weer voor de deur

Hoge temperaturen, veel zonuren en continu in korte broek kunnen lopen: we zijn in Nederland dit jaar flink verwend met de zomer. Maar met het aanbreken van de septembermaand, zal het niet lang meer duren tot moeder natuur ons weer voorziet met herfstweer. Wil je voorkomen dat je tijdens de regenachtige maanden last krijgt van gesnotter en gehoest? Ontbijt dan met dit voedingsmiddel.

Verkouden

Het is in de herfst en winter lastig om te voorkomen dat je verkouden wordt. Ben je zelf (nog) niet aan het snotteren? Dan is je collega het wel en voor je het weet lig je ook half in de lappenmand. Je kunt supplementen slikken om je immuunsysteem een boost te geven, maar je hoeft helemaal niet meteen naar de pilletjes te grijpen. Door met dit ene te ontbijten verklein je de kans om verkouden te worden ook.

Bacteriën

Volgens voedingsdeskundigen kun je voorkomen dat je verkouden wordt door te ontbijten met yoghurt. Karen Ansel, woordvoerder voor the Academy of Nutrition and Dietics, vertelt aan Health dat het te maken heeft met de bacteriën in je maag. In je maag leven goede en slechte bacteriën. “Er bevinden zich meer dan 10 triljoen bacteriën in het maag-darmstelsel, je wilt er dus zeker van zijn dat er meer goede bacteriën zijn dan slechte bacteriën.”

Verkoudheid voorkomen

Hoe de gelanceerde darmbacteriën er dan precies voor zorgen dat je niet verkouden wordt, wordt niet helemaal duidelijk, maar ontbijten met yoghurt kan zeker geen kwaad. Baadt het niet, dan schaadt het niet, toch?

Lees ook: 4x wat drankjes met meloen voor je gezondheid kunnen doen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Her | Beeld: Pexels