Oven of frituurpan?

Frietjes, frikandellen en kroketten zijn natuurlijk niet de gezondste etenswaren ter wereld. Dat weten we heus wel! Maar soms heb je gewoon trek in een lekkere snack en we mogen onszelf heus weleens trakteren. Wil je desondanks toch op je lijn letten, dan wil je natuurlijk de beste keuze maken. Veel mensen kiezen er daarom voor om snacks in de oven te bakken in plaats van de frituurpan, want dit is gezonder, toch?

Is friet uit frituurpan echt slechter dan uit de oven?

Calorieën

Als je naar de calorieën van ovensnacks versus frituursnacks kijkt, verschilt er vrij weinig. Een ovenkroket en ovenfriet bevatten juist meer koolhydraten, omdat het daardoor ook krokant wordt in de oven. Aan de andere kant bevatten ovensnacks juist minder vet en minder verzadigde vetten. Vooral omdat de snacks uit de frituur doordrenkt zijn van vet.

Gezond

Veel mensen denken dat friet en andere snacks dus gezonder zijn uit de oven, maar dit is dus onterecht. Het maakt eigenlijk in feite niet veel uit. Wel is het zo dat friet uit de oven veel minder stinkt dan uit de frituur, wel zo fijn in huis! Je kunt natuurlijk ook nog voor de Airfryer kiezen, daarmee bespaar je al snel 45 calorieën per 100 gram friet.

Lees ook: Zo maak je binnen 10 (!) minuten homemade pizza’s uit de Airfryer!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Unsplash