Onderzoek wijst uit: dit is het beste tijdstip om te ontbijten

Fabiën

Uit onderzoek blijkt dat mensen die voor dit tijdstip ontbijten langer leven

Het ontbijt overslaan is niet bepaald een puik plan, dat weten we. Dus we lepelen braaf die muesli naar binnen of zetten onze tanden in een verantwoord belegd broodje. Maar wat is nu de beste tijd om ’s ochtends je ontbijt naar binnen te werken?

Vroeg ontbijten

De City University van New York heeft onderzocht wat het beste tijdstip is om te ontbijten wanneer je gezond wil leven. Ze hielden het onderzoek onder 34.000 Amerikanen, die ieder ouder dan 40 jaar waren. De deelnemers moesten zelf hun eetgewoonten bijhouden en na afloop vergeleken de onderzoekers deze gewoonten met de sterftecijfers. En wat bleek? Het ideale tijdstip om te ontbijten is volgens dit onderzoek iets na 7 uur ’s ochtends, namelijk om 7:11 uur. De deelnemers die op dit tijdstip ontbeten, bleken 6 procent minder kans te hebben om vroegtijdig te overlijden dan deelnemers die om 08:00 uur ontbeten. En vergeleken met de deelnemers die pas om 10:00 uur ontbeten bleek dit zelfs om 12 procent minder risico op vroegtijdig overlijden te gaan.

Leefstijl

Heb je een baan waarbij je zelf kunt bepalen wanneer je daarnaast eet? Dan kun je het beste tussen half 1 en 1 uur lunchen. De beste tijd om vervolgens het avondeten te eten is tussen 6 en half 7 in de avond. Wil jij je lunch en avondeten echt op precies het perfecte tijdstip eten? Nuttig je lunch dan om 12:38 uur en je avondeten om 18:14 uur. Aha!

Ervaringen en gewoonten

Bovenstaande tijden zijn natuurlijk gebaseerd op de ervaringen en gewoonten van de deelnemers van het onderzoek. De universiteit ging er niet op in waarom deze tijdstippen zo goed werken. Ook werd achterwege gelaten hoe laat de afvallers opstaan. Toch is het best leuk om te weten. Als die tijden werken voor die duizend mensen, dan kan het zeker geen kwaad om het ook eens te proberen, toch?

Lees ook: Recept: luxe ontbijten met deze bladerdeegbroodjes met zalm en ei

Bron: Margriet | Beeld: Pexels