Christel

Wij slaan meteen in!

Wijnliefhebbers van over de hele wereld waren in rep en roer toen bleek dat de wijn Crémant de Bourgogne Blanc NV van Lidl de zogenoemde Silver Outstanding-award tijdens de Wine & Spirits Competition in de wacht sleepte. Voor de mousserende wijn betaal je nog geen zeven euro en daarom sprintten velen naar de budgetsupermarkt om de wijn de bemachtigen. Zij kwamen echter thuis van een koude kermis, want de wijn was niet in Nederland te koop. Tot nu toe…

De wijn is buitengewoon populair!

Nederlandse filialen 

Sinds donderdag is de award-winnende wijn ook in Nederland te koop. De veelbelovende drank kost 6,99 euro en is verkrijgbaar in alle Lidl-filialen. De frisse, fruitige wijn uit Bourgogne is erg populair, want hij is online al helemaal uitverkocht.

Competitie

Volgens de jury van de Wine & Spirits Competition is de Crémant de Bourgogne Blanc NV ‘droog maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid.’ De wijn kreeg tijdens de wedstrijd scores tussen de 86 en 89,9 van de 100. Deze score kreeg de Veuve Clicquot 2008 Vintage champagne ook, alleen moet je daarvoor behoorlijk diep in de buidel tasten. Voor deze champagne moet je maar liefst 56 euro neerleggen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet, Lidl | Beeld: Pixabay