Christel

Het is hartstikke gezond

Zeewier maakt dezer dagen ook zijn opmars in Nederland. Met name sinds we geïntroduceerd zijn met sushi, zijn we gewend aan het idee van zeewier eten. Het zeegras is dan wel een beetje een slijmerig goedje, maar het groene spul is kerngezond.

Zeewier is een superfood dat door steeds meer mensen wordt gegeten. Niet zo gek als je bedenkt dat zeewierproducten als paddenstoelen uit de grond schieten. Zo bestaan er al zeewierburgers, zeewierbacon en verschillende sauzen met zeewier. Het groene goed zit bomvol met vitaminen en onuitspreekbare mineralen en aminozuren; oftewel gezond. Ben je toch nog niet overtuigd om deze superfood te eten? Lees dan snel verder. 

Het verbrandt vet
Niet alleen geeft het slijmerige goedje je urenlang een verzadigd gevoel, het zou volgens wetenschappers een afslankend effect hebben. Zeewier bevat het stofje ‘alginaat’, wat de absorptie van voedingsvetten met zo’n 75 procent afneemt! Wie dagelijks wat van het zeegras toevoegt aan zijn of haar dieet zou na twee weken al resultaat moeten zien. Nóg een voordeel: zeewier breekt alleen je vetweefsel af en niet je spiermassa!

Ontgiften
Heb jij je lichaam weleens gedetoxt? Dan ben je er vast niet onbekend mee dat zeewier vaak aan een detoxprogramma wordt toegevoegd. Het groene goed scheidt afval- en gifstoffen waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter getransporteerd worden in ons lichaam. Bovendien krijgt je afweer- en immuunsysteem van het superfood een boost.

Verlaagt cholesterol
Onderzoeken tonen aan dat het nuttigen van het zeegras de kans op slagaderverharding vermindert. Ook draagt het bij aan het verlagen van de cholesterol en de bloeddruk. Genoeg redenen dus om eens wat (meer) zeewier te eten!

Je kunt zeewier kopen in toko’s maar ook veel supermarkten verkopen het. Het ligt vaak in de schappen naast de sushi.

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Elle | Beeld: Fuji seaweed salad door Ken Hawkins onder de licentie CC BY 2.0