Christel

Veel langer dan we hadden gedacht

We slaan kaas het liefst in bulken in. Een stukje geitenkaas, een puntje cheddar of een goed stuk oude kaas, we lusten het beleg in alle soorten en maten. Kortom: we hebben onze koelkast graag gevuld met een scala aan verschillende soorten kazen, maar hoe lang kunnen we deze eigenlijk in de koelkast bewaren?

Kaas is een product dat je nog vrij lang kunt bewaren, ook wanneer de verpakking al is geopend. Zo kun je harde kazen als cheddar en parmezaans ongeopend wel twee tot vier maanden in de koeling bewaren. Is de verpakking al geopend? Dan zijn ze nog zo’n zes weken goed. Eet je niet veel kaas? Dan kun je ze prima invriezen. De kazen zijn dan zo’n acht maanden goed. Heeft je kaas wat schimmel? Dan kun je dit er gewoon afsnijden, de rest van de lekkernij is nog wel goed.

Hollandse kaas
Kaas van eigen bodem is helaas minder lang goed. Heb je de verpakking van je oude kaas geopend? Dan is deze nog drie weken lekker. Ook de Hollandse kaas kun je prima in de vriezer bewaren voor twee maanden. Zachte kazen als brie en Camembert kun je nog wat minder lang bewaren, deze blijven twee weken lekker.

Fan van dit artikel? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels