Redactie Kookfans

Cheers!

Het hooikoorts seizoen is begonnen en dat betekent dat duizenden mensen zich met rode oogjes en veel gesnotter door alle pollen banen. Wil jij nou ook eens picknicken in een vers gemaaid grasveld zonder te niezen? Stop dan vooral deze alcoholische drankjes in de picknickmand. Ze verminderen namelijk je hooikoortsklachten!

Onderzoek

Jawel, het is weer zover: de pollenradar kleurt rood. Voor mensen met hooikoorts betekent dit dat hun dagen weer uit snotteren en niezen bestaat. Maar, er zou een alcoholisch drankje zijn dat je hooikoorts verminderd. Alcoholische drankjes zouden hooikoorts allesbehalve ten goede komen, maar volgens Asthma UK kunnen doorzichtige sterke dranken als gin en wodka de klachten wel verminderen. Meer dan zestig procent van de mensen met hooikoorts geeft toe dat alcohol hun allergische reacties erger maakt. Onderzoek bevestigt dit, het zou namelijk te wijten zijn aan de histamine en sulfieten dat het bevat.

Betere keuze

Donkere dranken als rode wijn en bier hebben hogere levels van deze stoffen dan doorzichtige dranken als wodka en gin, waardoor de doorzichtige dranken een ‘betere keuze’ zouden zijn. Vooral gin, wat te maken zou hebben met het distillatieproces. Wil je toch liever aan de wijn? Dan zou je eens op zoek kunnen gaan naar een wijn die laag is in sulfieten of een biologische wijn kunnen proberen. Goed, in ieder geval is het belangrijk om met mate te drinken. Cheers!

Lees ook: Recept: zalm en asperges met knoflookboter uit de oven

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels