Desy

En jij altijd maar denken dat ze geen vlieg kwaad doen…

Je zit heerlijk te eten in de zon op een terrasje als je eten gelukzalige moment opeens onderbroken wordt door een partij vliegen die het nodig vindt om op je eten te gaan zitten. Geïrriteerd wuif je de vliegen weg, om vervolgens rustig door te eten. 

Laat je eten liever voor wat het is de volgende keer als dit gebeurt…

Bacterieën

Vliegen zijn namelijk veel viezer dan je misschien zou denken. De beestjes dragen namelijk maar liefst twee keer zoveel bacteriën met zich mee dan bijvoorbeeld kakkerlakken. En dat terwijl we kakkerlakken al om van te griezelen vinden.. Deze bacteriën die de vliegen jou cadeau doen wanneer ze kwaadaardig in hun pootjes wrijven terwijl ze op je eten zitten, kunnen ziektes veroorzaken. Degenen met een sterke maag mogen verder lezen, we veroordelen je dus niet als je hierbij afhaakt.

Kadavers

Vliegen eten namelijk het liefste kadavers, poep en vuilnis. De vlieg heeft natuurlijk geen tanden -dat zou een nachtmerrie zijn- dus spuugt met zijn kleine slurfje eerst op het eten, waarna het oplost en hij het op kan zuigen. Dit doet een vlieg ook rustig op jouw eten: hij spuugt er eerst op. Ja, wij vinden het ook erg onbeleefd. Daarnaast kan de vlieg alleen al door een aanraking bacteriën overbrengen op jouw eten. Natuurlijk is er niets aan de hand wanneer het één enkel insect betreft, maar besluit een hele vliegenkolonie zich op jouw salade te nestelen? Dan is het maar beter het niet op te eten.

Lees ook: Zoveel dagen kun je brood het beste bewaren en wel op déze manier

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: Elle Eten | Beeld: Pixnio