Christel

Aha, zo zit het dus

Knoflook is een van de ingrediënten die we altijd in huis hebben. Soms gebruiken we deze smaakmaker een tijdje niet en als we dan een teentje knoflook pakken is-ie verschrompeld. Kun je ‘m dan nog gebruiken en wanneer is het niet meer goed?

Bewaren
Allereerst is het belangrijk dat je je knoflook op de juiste plek bewaard. Je kunt je knoflook het beste op een koele, droge, donkere plek bewaren. Een ongepelde knoflookbol die op deze manier wordt bewaard, blijft ongeveer zes maanden goed. Zodra een teentje niet meer aan de bol zit, blijft-ie drie weken goed. Is het teentje al gepeld? Dan gaat het een stuk sneller. De gepelde knoflookteen kun je ongeveer vijf á zes dagen bewaren, mits je het in de koelkast bewaard. Anders moet je de smaakmaker nog sneller in de prullenbak gooien. Is de knoflook al geperst of gehakt? Dan kun je deze slechts één dag bewaren.

Niet meer goed
Wanneer is knoflook niet meer goed? Zie je donkere en/of groene vlekjes op het teentje? Weggooien die hap. Is het binnenste gedeelte (de kiem) van de knoflook groen? Dan raden we af het teentje te gebruiken. Je kunt ’t nog wel eten, maar echt lekker is het niet. Hetzelfde geldt voor een teentje knoflook dat zacht is.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bon Appetit | Beeld: Pexels