Roos

Deze TikTok-video laat zien hoe het eigenlijk moet

Een doosje Merci is het ultieme cadeau om iemand te bedanken. Of het nu voor je vader, moeder, broer, oom, buurman of beste vriend is: iedereen wordt blij van een doos chocolade. Maar wist je dat het openmaken van Merci-chocolade eigenlijk altijd verkeerd wordt gedaan? Wij leggen het je uit.

Chocolade eten

Dat een doos Merci verschillende smaken chocolade bevat, dat weten we allemaal. Het zijn altijd dezelfde chocolaatjes die over blijven – lees: de variant met de rode streep. Eerlijk gezegd kunnen we niet met onze handen van Merci-chocolade afblijven. Pak je er één? Dan is de kans groot dat je er vervolgens nog één, twee of drie extra naar binnen werkt.

Openmaken

Nu horen we je denken: het openmaken van Merci-chocolade kan toch niet zo ingewikkeld zijn? En nee, dat is het ook niet. Maar we doen het allemaal op de verkeerde manier. In een TikTok-video van Sanna van Vliet werd namelijk duidelijk dat er een speciale manier is om het chocolaatje te openen. “It took me 19 years..”, grapt Sanna bij de video.

Juiste manier

Vouw jij het papiertje van Merci chocolade netjes open? Dan doe je het dus verkeerd. Het is de bedoeling dat je het doorzichtige stukje plastic van het choco-reepje afwikkelt. Vervolgens blijft het gouden stukje folie zitten, waarmee je het reepje vast kunt houden, zonder dat de chocolade in je handen smelt. En tja, dat hebben wij nooit eerder bedacht. Benieuwd? Check onderstaande video.

@sannavanvlietvvMerci… ? ##merci ##foryou? Young Folks – Shindig Society

Lees ook: Dit zegt je favoriete chocoladesmaak over jouw persoonlijkheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kiwify | Beeld: Pixabay