Sabine

Want wie kan er momenteel geen (koffie)verzetje gebruiken?

Met de standaard koffiebonen uit de supermarkt kun je een prima bakkie zetten, maar of het nu speciaal te noemen is? Niet echt. Daarvoor heb je toch echt exotischere bonen nodig. Wellicht is vandaag je lucky day, want wij geven enkele koffieboxen met luxe bonen weg.

Koffiemarathon

Net als vele andere sectoren heeft met de horeca het dit jaar zwaar voor de kiezen gekregen. Om ondernemers een hart onder de riem te steken, startte Koffietje.nl op 1 november met hun zelfbenoemde koffiemarathon. Oftewel: 100 verschillende koffiebars door heel Nederland bezoeken in 30 dagen. Ook wil Koffietje.nl met deze actie specialty coffee meer onder de aandacht brengen bij fanatieke koffiedrinkers. Want, wat blijkt? Een groot deel van de fervente koffiedrinkers weet niet eens wat dit is! 

Specialty coffee

Specialty coffee is de benaming voor koffie van de hoogste kwaliteit die beschikbaar is. Voor koffiefans is het dus zeker een must om zo af en toe eens een bakkie specialty coffee te drinken. En nu snappen we dat het in coronatijd voor lang niet iedereen haalbaar is zomaar een koffietentje te bezoeken voor een coffee to go. Maar niet getreurd, je kunt alsnog koffie van de hoogste kwaliteit drinken. Wij mogen namelijk 3x de Antwerpen koffiebox van Koffietje.nl weggeven.

De Antwerpen Koffiebox

Op Koffietje.nl wordt elke maand een nieuwe Koffiebox aangeboden. Iedere maand worden drie andere specialty coffee branders geselecteerd, telkens uit een nieuwe stad. Deze maand staat het Belgische Antwerpen centraal en in deze box vind je Caffènation, Cross Roast en Kolonel Coffee. De bonen komen uit Ethiopië, Guatemala en Nicaragua en je kunt kiezen uit bonen gebrand voor espresso of voor filter.

Waarom kiezen voor deze duurdere bonen? Heel simpel! Koffie hoort niet bitter te smaken, maar veel mensen drinken wel bittere koffie. Ga maar eens na, de koffiebonen komen van een bes. Specialty coffee helpt je nieuwe koffiesmaken te ontdekken. Zo kun je opeens koffie drinken die zuur of juist zoet smaakt. Hierdoor beleef je koffie op een heel nieuwe manier!

koffieboxen weggeven

WINNEN

Wil je kans maken op de heerlijke koffiebonen uit de Antwerpen Koffiebox? Volg Kookfans en Koffietje.nl dan op Instagram en tag onder de onderstaande Instagrampost twee mensen die ook gek zijn op koffie! Op 26 november maken wij de winnaars bekend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl)

Lees ook: Powernapje doen? Dit is waarom je van tevoren koffie moet drinken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Koffietje.nl | Beeld: Koffietje.nl