Robby

Dit drankje verhelpt je opgeblazen buik direct!

Een opgeblazen buik is zo ongeveer het aller-irritantste fysieke ongemak wat er bestaat. Wat de oorzaak ook is, het resultaat is hetzelfde: met een ongemakkelijk gevoel aan tafel zitten terwijl je buik aanvoelt alsof er een ballon in zit. Het kan zelfs pijnlijk aanvoelen en je voelt je er vaak onzeker door. 

Hoe kom je nu op een eenvoudige manier van die opgeblazen buik af?

Uitdroging

Een opgeblazen buik heeft vaak te maken met uitdroging. Allereerst is het verstandig om heel veel water te drinken, ook al klinkt dat tegennatuurlijk. Hoe minder je drinkt, hoe harder je darmen moeten werken om je ontlasting op gang te brengen. Je lichaam probeert de uitdroging namelijk van binnenuit op te lossen en houdt uit zichzelf extra water vast, wat resulteert in een opgeblazen gevoel. Heel erg vervelend, maar gelukkig wel te verhelpen met dit lekkere drankje.

Formule

Om dat glas water nog effectiever te maken stelde voedingsdeskundige Cynthia Sass een formule op voor water die je buik zou moeten verfrissen, revitaliseren en kalmeren. Giet twee liter water in een grote kan en voeg de volgende ingrediënten toe: een theelepel versgeraspte gember, een sinaasappel en citroen in dunne plakjes gesneden, een komkommer zonder schil (ook in dunne plakjes gesneden) en een bosje munt. Roer het geheel door elkaar heen, drink een glas en je zal merken dat je opgeblazen gevoel in no-time afneemt! En het is nog lekker ook, wat wil je nog meer?

Lees ook: Wat is gezonder: een schaaltje ontbijtgranen met volle melk of een heerlijke pizzapunt?

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Jan Magazine | Beeld videostill  Youtube wikihow