Christel

Zo wordt je stuk fruit niet alleen een lust voor de tong maar ook voor het oog

Iedereen kent het wel; je hebt een appel gesneden en je hebt je nog niet omgedraaid of de parten zijn al bruin van kleur. Je kunt het stuk fruit nog gerust eten, maar echt aanlokkelijk is het niet. Gelukkig bestaan er een paar trucjes waardoor je dit euvel in de toekomst kunt voorkomen.

Het is zo gepiept!

Citroensap

Het gebruiken van citroensap om te voorkomen dat je appel verkleurt, is een klassieker. Even je fruit in een badje van citroensap dippen en je fruit blijft er vers uitzien. De hoge zuurgraad in de citroen zorgt ervoor dat de verkleuring wordt vertraagd. Bovendien houdt het zuur je gezonde snack langer vers. 

Ginger ale

Ben je bang dat je eten erg zuur wordt door het citroensap? Dan kun je je fruit een ginger ale badje geven. Dit drankje voorkomt verkleuring en je fruit zal hetzelfde smaken.

Zuur eten

Ben je van plan om een fruitsalade te maken? Maak het dan met zure voedingsmiddelen. Zoals hierboven al werd uitgelegd, voorkomt het zuur dat je fruit verkleurt. Maak bijvoorbeeld een fruitsalade met banaan, peer en appel en roer daar stukken zuur fruit doorheen, denk aan grapefruit, bessen of sinaasappels. Je gezonde traktatie wordt niet bruin, je hebt een frisse salade en je eten ziet er ook nog eens vrolijk uit. Win-win als je het ons vraagt!

Lees ook: Slecht nieuws voor wijnliefhebbers: binnenkort wordt goedkope wijn veel duurder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels