Roos

Gemberliefhebbers, opgelet!

Ben jij een groot liefhebber van een kop verse gemberthee en drink je dit met regelmaat? Probeer dan eens je eigen gemberplant te laten groeien. Voor deze plant zijn extreem groene vingers geen vereiste en ook is een moestuin niet van belang. Dus, grijp die zak potgrond en pot er maar bij. We gaan gember kweken!

Benodigdheden

Voor het kweken van je eigen gemberplant zijn er niet veel dingen nodig. Gember an sich is de wortel van een plant, dus voor het kweken van een nieuwe stronk heb je geen gigantische moestuin nodig. Kies voor een brede en ondiepe pot, een zak potgrond en een stronk gember. Kies een stronk waar veel knobbeltjes aanzitten, hierdoor zal de gember beter gaan groeien. Daarnaast is het verstandig om een ‘rijke’ potgrond aan te schaffen – de variant waar extra veel voeding in zit.

Zo ga je te werk

Vul de pot met potgrond en druk dit zachtjes aan. Kies ervoor om de gember direct onder een laagje potgrond te bedekken of de gember eerst een tijdje in een glas met water laten staan en later pas te verpotten. Kies je eerst voor het glas water? Dan zullen er sneller nieuwe wortels uit groeien, waardoor het proces sneller gaat. Beide mogelijkheden werken even goed.

Verzorging

Zodra de gember onder de potgrond is gestopt, is het verstandig de boel flink water te geven. Gember groeit het beste in een tropische omgeving. Dit betekent: warm en vochtig. Je huiskamer leent zich hier perfect voor, dus het enige wat je te doen staat is flink wat water geven. En voilà, je gemberplant begint te groeien!

In onderstaande video zie je hoe je exact te werk moet gaan:

Lees ook: 6 eetgewoontes die je immuunsysteem kunnen tegenwerken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Epic Gardening | Beeld: Peakpx