Christel

Om je vingers bij af te likken!

Voor een lekkere ovenschotel zijn wij altijd wel te porren. Niet alleen omdat het heel erg lekker is, maar ook omdat het vaak weinig tijd kost om het te maken. Vaak hoef je de ingrediënten alleen maar te snijden, te mengen en in een ovenschaal te doen. Je hoeft er daarna niet meer naar om te kijken, want de oven doet het werk voor jou. Zin om een ovenschotel te maken? Dan is deze aardappelovenschotel met courgette echt wat voor jou.

Wat heb je nodig voor 4 á 5 porties?

  • 900 gram courgette (ongeveer drie middelgrote courgettes)
  • 900 gram aardappelen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 480 milliliter slagroom
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de slagroom, de helft van de Parmezaanse kaas, bieslook en de knoflook in een kom en roer dit door elkaar.
  • Maak de courgette schoon en snijd deze in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in nog dunnere plakken dan de courgette. (Je kunt een kaasschaaf gebruiken om dunne plakken te snijden.)
  • Doe de courgetteplakken en aardappelplakken in een kom en besprenkel het met zout, peper en oregano.
  • Schep de aardappelen en courgette vervolgens goed door elkaar.
  • Leg vervolgens de ronde kant van de courgetteplakjes en aardappelplakjes om en om in de ovenschaal.
  • Schenk het slagroommengsel gelijkmatig over de groente heen en verdeel er daarna nog wat Parmezaanse kaas overheen.
  • Zet de aardappelovenschotel voor 40 á 45 minuten in de oven en klaar is Kees!

Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: videostill