Is dit je al eens opgevallen?

Zo nu en dan is er niets lekkerder dan een bakje overheerlijke krokante kipnuggets van McDonald’s. Die malse kip peuzel je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk op. Maar heb je daardoor weleens goed naar de vorm van de nuggets gekeken? Er blijken namelijk vier verschillende vormen kipnuggets te bestaan. En elke vorm heeft zijn eigen naam!

Wij hebben dit nooit eerder gezien!

Kipnuggets

Het is echt waar: de kipnuggets van McDonald’s bestaan in vier verschillende vormen. Deze vier vaste ontwerpen hebben allemaal hetzelfde gewicht en dezelfde dikte. Hierdoor kunnen ze ieder even lang gebakken worden en zijn ze tegelijkertijd gaar. Zo wordt elke variant even mals en knapperig en daarnaast is het ook wel zo handig voor de voedselveiligheid.

Kinderen

Maar wat is nu de reden dat er met vier vaste vormen wordt gewerkt? Dat is vanwege de doelgroep, oftewel de kinderen voor wie de kipnuggets bedoeld zijn. De vier vormen, die de officiële namen ‘Boot’, ‘Ball’, ‘Bone’ en ‘Bell’ hebben, zouden de kinderen aanspreken. McDonald’s vond drie vormpjes te weinig en vijf weer te veel, daarom kwam de fastfoodketen op vier ontwerpen uit.


Proces

De kipnuggets worden als volgt gemaakt: het kippenvlees wordt gemalen en vervolgens door een ‘koekjes’pers in de vier vormen gedrukt. Tot slot gaan er nog twee lagen beslag overheen. Met als resultaat:

Geen wonder dat de verschillende McNuggets altijd precies in het bakje met dipsaus passen!

Lees ook: Dít is waarom je beter twee hamburgers in plaats van ééntje kunt bestellen bij McDonalds!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Daily Mail | Beeld: Unsplash