Naomi

Je bent slechter bezig als je elke dag een snoepje eet

Als je in een opwelling een flinke zak snoep gekocht hebt, maak je misschien wel een afspraak met jezelf. Eén snoepje per dag tot ‘ie op is. Dit lijkt misschien een goed idee als je kijkt naar de hoeveelheid calorieën, maar in werkelijkheid doe je je lichaam hier juist geen plezier mee. 

Je brengt je lichaam juist extra schade aan op deze manier.

Tandplak
Door een snoepje per dag te eten, breng je je tanden veel schade toe. Nadat je een snoepje eet, voeden de bacteriën op je tanden zich aan de suiker. Dit zorgt voor dat viezige laagje tandplak en dat veroorzaakt die vervelende en pijnlijke gaatjes. Hoe vaker je je tanden hult in tandplak, des te sneller je last gaat krijgen van gaatjes. Je kan dus beter een keer veel snoep eten en dan je tanden poetsen, dan elke dag een klein beetje.

Calorieën
Let hierbij alleen wel een beetje op de hoeveelheid. Als je een zak Snickers of Marsen gehaald hebt, dan is het aantal calorieën wel extreem. In dat geval kan je beter kiezen om de zak verdeelt over twee keer leeg te eten. Ook handig om te onthouden als je kinderen 11 november Sint-Maarten gaan lopen en terugkomen met een flinke tas vol lekkers. Gun ze dat moment van snoepen, maar laat ze hun tanden vervolgens wel goed poetsen.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels