Naomi

Je wil nooit meer anders!

Het paneren van een stukje vlees of vis doen we graag. Het is ook gewoon heel erg lekker om een heerlijk knapperig paneerlaagje eromheen te hebben. We doen dit eigenlijk altijd met ei en paneermeel en dat is zonde. Er is namelijk een manier om dit nog veel lekkerder te maken. Het blijft beter zitten en is ook nog eens veel smaakvoller. 

Het geheim is… aardappelpuree!

Dit heb je nodig? (voor 4 perfecte laagjes)

  • 4 vlees- of visfilets
  • 240 gram aardappelpureepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 1 ei

Wat moet je doen?

  • Meng de knoflook, tijm, oregano, zout, peper en aardappelpureepoeder door elkaar.
  • Knop het ei los.
  • Doop je vis of vlees in het ei en dan in het aardappelmengsel.
  • Zorg dat de laag goed dekt.
  • Bak of frituur je vlees of vis dan aan beide zijden tot het vlees gaar is en het een mooi goudbruin laagje heeft. Dit duurt in de frituur ongeveer 10 minuten en in de pan ongeveer 20 minuten.

Deze kooktip bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: GeniusKitchen