13 september 2019
10 + 35 min.
6 pers.

Op deze manier vindt iedereen spruitjes lekker

Ben jij gek op spruitjes maar krijg je je partner of kinderen maar niet enthousiast? Dan hebben ze deze variant nog niet geproefd. Want de geroosterde variant met spekjes en kruiden is totaal niet te vergelijken met de ‘gewone’ gekookte spruitjes. Dus binnen de kortste keren bereid jij dit heerlijke maaltje en geldt er maar één regel: eerst proeven en dan pas oordelen. Succes! 

Je zet het zo op tafel!

Zo maak je de knapperige spruitjes uit de oven:

  • Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de spruitjes en verdeel over de bakplaat. Besprenkel de spruitjes vervolgens met olijfolie, peper, zout en chilivlokken. Schep de spruitjes om en bak voor ± 20 minuten.
  • Bak de spekplakken in een pan voor ± 7 minuten goudbruin. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  • Schep de spruitjes om en plaats de ovenschaal nog 15 minuten in de oven.
  • Voeg de spruitjes in een grote kom. Knijp een hele citroen uit boven de kom en voeg vervolgens de gehakte stukjes bacon, parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Serveer het als bijgerecht. Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je gevulde paprika met tonijn en cheddarkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 900 gram spruiten, gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en (zee)zout naar smaak
  • Een theelepel chiliflakes
  • 1 citroen
  • Een grote hand vol parmezaanse kaas
  • 4 plakken spek