Rowan Hattu

Dit wisten wij nog niet!

Natuurlijk zouden we verse groenten en fruit het liefst halen bij de groenteboer op de markt. Wil je langer kunnen genieten van je groenten en fruit? Dan kopen we al snel de diepvriesvariant. Het heeft een wat minder goed imago, maar is dat wel terecht?

Vitamines

Het grote nadeel aan vers groente en fruit is dat het snel bederft, wat weer leidt tot voedselverspilling. Zonde! Diepvriesfabrikant Iglo zag dit ook gebeuren en is hier een onderzoek naar gestart. Volgens de fabrikant hebben Nederlanders gewoonweg onvoldoende kennis over de voordelen van diepvriesproducten, want die zijn er wel degelijk. Diepvriesgroenten en -fruit bevatten namelijk net zoveel vitamines als vers groente en fruit. Ze bevatten soms zelfs meer vitamines dan de verse variant!

Voordelen

Dat de diepvriesfabrikant positief is over diepvriesproducten, is natuurlijk logisch. Maar ook levensmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer ziet voordelen in diepvriesproducten. “Het is een biologische wet dat direct na de oogst het biologisch verval intreedt. Maar als je een product goed koud bewaart, stel je het bederf zo lang mogelijk uit. Bij de groenteboer, hoe goed hij het ook bedoelt, verpietert het product binnen een paar dagen.”

Langer plezier van

De conclusie is dus dat diepvriesgroenten- en fruit net zoveel – en soms wel meer – voordelen bevatten dan verse groente en fruit. Dus sta je de volgende keer voor het diepvriesschap en twijfel je om diepvriesgroente- en fruit mee te nemen? Leg het dan gewoon in je mandje. Je zult er lang plezier van hebben!

Lees ook: Cheers! Zo maak je heerlijke mocktails met Martini Vibrante

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: NU | Beeld: Unsplash, Mishaal Zahed