Naomi

Kan je zonder de knoflookpers?

Het snijden van knoflook behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Kleine blokjes of misschien wil je liever een puree van je knoflook? Het kan best een gedoe zijn om knoflook eetklaar te maken. Wij vroegen ons af of je zo’n knoflookpers echt nodig hebt voor het eten van knoflook en delen onze bevindingen met jullie. 

Kan je zonder de knoflookpers?

Snel
Koken is leuk, maar we willen het liefst allemaal een sterrenmaaltijd op tafel zetten binnen een half uur. Knoflook schillen en snijden is een tijdrovend klusje en door de knoflookpers is dit verleden tijd. Je stopt de knoflook in de pers drukt even goed in de hendels en klaar. De knoflook komt eruit en is klaar om in de maaltijd te gaan.

Uitneembare pers
Het schoonmaken van de knoflookpers moet wel makkelijk kunnen. Kies daarom voor een pers met een uitneembare binnenkant. Je haalt het residu er dan heel gemakkelijk uit en dan is schoonmaken opeens niet heel moeilijk meer. Let bij het kopen ook op de grootte van de pers. Sommige persen er bijna gelijk puree uit en anderen maken er kleine blokjes van.

Tips
Om optimaal van je knoflook te kunnen genieten is het goed om de volgende dingen in je achterhoofd te houden:

  • Knoflook blijft het langste goed op een droge, donkere plek op kamertemperatuur.
  • Als je de knoflook eerst wilt pellen, voordat je ‘m plet gebruik dan de platte kant van het mes.
  • Als je de knoflookgeur aan je handen hebt, was je handen dan met zeep en water en wrijf ze daarna over een object gemaakt van RVS. Dit haalt de geur weg.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Goodhousekeeping | Beeld: Videostill