Redactie Kookfans

Kookfans

Ah, de herfst! Het seizoen van vallende bladeren, knusse truien en, jawel, de voorbereiding op die oh-zo-magische kerstdagen. Verbaasd dat we het nu al over kerst hebben? Maak je geen zorgen; dit is het perfecte moment om na te denken over hoe je een feestelijke kersttafel neerzet zonder stress. 

 

Begin met de menukaart

Kerstdiner bestellen kan altijd, maar waarom niet zelf de keuken in duiken om een onvergetelijk feestmaal te maken? Inspiratie genoeg: van de traditionele kalkoen tot een vegan kerstfeest. Start nu met het uitzoeken van recepten en maak een boodschappenlijstje. Bewaar die kalkoen nog maar even in de vriezer; het gaat erom dat je nu al weet wat je straks op tafel wilt hebben. 

Preppen als een pro – de herfsteditie

Je hebt je menukaart, je boodschappenlijst en misschien zelfs al wat ingrediënten in huis. Tijd om de keuken in te gaan en een paar dingen voor te bereiden. Wist je dat veel sauzen en bijgerechten prima een paar weken in de vriezer kunnen? Maak ze nu al klaar en je hebt straks minder stress. 

Niet zo’n keukenprins(es)? Overweeg dan eens Uitgekookt. Dit bedrijf kan de hele culinaire ervaring naar jouw eettafel brengen. Het werkt super eenvoudig: kies het menu, plaats de bestelling en ontvang alles kant-en-klaar aan de deur. En dat kan ook gewoon nu, in de herfst, als testrun voor het echte werk. Ideaal toch? 

Neem je tafel onder handen – een masterclass in tafelstyling 

Met al dat gekook en bestelwerk zou je bijna vergeten dat je tafel ook aandacht nodig heeft. Een prachtig diner verdient immers een prachtige setting. Dus, hup, naar die woonwinkel en sla wat nieuwe kerstdecoratie in. Een tip: kies voor tijdloze items die je elk jaar opnieuw kunt gebruiken. 

Het instellen van je tafel hoeft niet te wachten tot december. Doe het nu al! Ja, je leest het goed. Probeer verschillende opstellingen uit, speel met het servies en de decoratie, en maak foto’s. Zo weet je precies wat wel en niet werkt en bespaar je jezelf last-minute stress. 

Aan de slag

De kerstdagen lijken misschien nog ver weg, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Of je nu zelf kookt of kiest voor kerstdiner bestellen via Uitgekookt, het regelen van je kerstdiner in de herfst geeft je niet alleen een voorsprong, maar ook veel gemoedsrust. En daarmee geniet je straks des te meer van die oh-zo-bijzondere dagen.  

Dus, waar wacht je nog op? Duik die keuken in, bestel dat kerstdiner, of zet de schaar in die feestelijke tafeldecoratie. De magie van de feestdagen begint nu. En jij? Jij bent er helemaal klaar voor! 

Beeld: Unsplash (Jed Owen)

 

Ook lekker: romige pasta met knoflook en Parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!