Ingrediënten
  • 250 gram spekreepjes
  • 500 gram gepelde garnalen
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 witte ui
  • 1 middelgrote tomaat
  • 3 tenen knoflook
  • 500 milliliter slagroom
  • 450 gram pasta
  • 110 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram peterselie
Sara Bergsma
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram spekreepjes
  • 500 gram gepelde garnalen
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 witte ui
  • 1 middelgrote tomaat
  • 3 tenen knoflook
  • 500 milliliter slagroom
  • 450 gram pasta
  • 110 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram peterselie

Klaar in een handomdraai!

Verwen je geliefden en jezelf met deze overheerlijke pasta alfredo. Dit keer een recept met, in plaats van kip, sappige garnalen, knapperige spekjes, een shitload aan knoflook én natuurlijk de romige saus die je van pasta alfredo gewend bent. En het leukste is: je hoeft er helemaal niet lang voor in de keuken te staan! Een perfect recept om doordeweeks uit te proberen dus. 

Zo ga je te werk:

  • Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de pasta al dente.
  • Bak de spekjes in een grote pan op middelhoog vuur, totdat ze knapperig zijn.
  • Voeg de garnalen, zout en peper toe en bak deze aan totdat ze mooi roze van kleur zijn.
  • Haal de garnalen en de spekjes vervolgens uit de pan en houd deze apart. Het vet van het bakken van de spekjes kun je in de pan laten.
  • Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en hak de knoflook fijn. Gooi de ingrediënten in de pan en bak tot de knoflook bruin begint te worden.
  • Voeg de slagroom toe en breng het mengsel aan de kook.
  • Als de slagroom kookt, voeg je de pasta toe. Daarna voeg je de garnalen en de spekjes erbij, net als de Parmezaanse kaas en de peterselie.
  • Roer het gerecht door totdat de kaas gesmolten is en er een romig geheel ontstaat.
  • En serveren maar!

Ook lekker: Romige pasta met knoflook en Parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock