Om deze reden staan eieren in de supermarkt buiten de koeling

Robby

Hoe bewaar jij je eieren, in de koelkast of niet?

Er bestaat nogal wat verwarring over en iedereen doet op z’n eigen manier: het bewaren van eieren. Want hoe houd je eieren nu het langste goed, binnen of buiten de koelkast? En als ze je al in de koeling bewaart, op welke plek kun je dan het beste de eieren neerleggen? Dit is het verassende antwoord!

Dit is niet het antwoord dat je zou verwachten.

Eieren

Wij dachten altijd, als ze in de supermarkt altijd buiten de koeling worden bewaard, dan zal het wel goed zijn! Toch? Daar hebben wij ons behoorlijk in vergist! Wie zijn eieren zo lang mogelijk goed wil houden kan ze thuis toch echt het beste in de koelkast bewaren. Zo blijven de eieren langer vers én de koude temperatuur remt de groei van bacteriën als campylobacter en salmonella. Maar waarom staan ze in de supermarkt dan buiten de koeling? Dit is omdat eieren heel erg gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen.

Temperatuurverschil

Als ze vanuit de koeling in de supermarkt met jou mee maar huis gaan kan er een behoorlijk temperatuurverschil ontstaan, wat voor condens in het ei kan zorgen. En van warm naar koud is minder schadelijk dan van koud naar warm! Hierdoor krijgen bacteriën de kans om te groeien. De temperatuur vanaf het moment dat de kip het ei legt wordt totdat het in de winkel ligt zoveel mogelijk gelijk gehouden. Nóg een tip: Vergeet het rekje in je koelkast en bewaar eieren in de doos. In de doos drogen ze minder snel uit.

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels