Jaimy Boer

Voortaan eet je alleen maar rijpe kiwi’s!

Een kiwi is een verfrissende snack waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Alleen dan moet hij wel rijp zijn. Gelukkig kun je met een paar handige tips zien of je kiwi al rijp genoeg is om te eten zonder dat je hem doormidden snijdt. Laat het mes dus nog even in de keukenla liggen, en gebruik onderstaande tips!

1. Controleer de schil

De schil van de kiwi spreekt boekdelen. Dit geldt overigens niet voor de kleur en textuur van de schil, want deze blijft altijd hetzelfde. Maar als de schil zachte plekken of scheuren heeft, dan is de kans groot dat je kiwi overrijp is. En dan krijg je er een met veel te zacht vruchtvlees.

2. Kijk naar de vorm

Hoe ziet de kiwi eruit? Wanneer hij een ronde vorm heeft, kun je ervan uitgaan dat de vrucht aan de binnenkant rijp is. Wanneer dit niet zo is, is hij waarschijnlijk nog niet rijp.

3. Ruik de kiwi

Een neus weet meer dan je ogen, en dat geldt ook bij het controleren van de kiwi. Je kunt de kiwi het beste al ruiken voordat je hem koopt, want er is één ding dat het meteen prijsgeeft: een sterke geur. Als de vrucht een sterke geur heeft, dan kun je hem gerust in je mandje leggen.

4. Knijp in de schil

De meest effectieve manier om de rijpheid van een kiwi te weten, is om er zachtjes in te knijpen. Als de vrucht een klein beetje meegeeft aan je duim, dan mag je het mes erbij pakken. Kiwi’s worden van nature zachter als ze rijpen. Toch wil je ze ook niet te zacht hebben. Het is dus de kunst om er een te kiezen die niet te hard of te zacht is.

Lees ook: Seizoensgroente: 5 dingen die je wilt weten over de rabarber

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash, Lesly Juarez