Jasmijn

Tijd om het in huis te halen dus!

Het wordt steeds een beetje kouder buiten en dus neemt onze zin in chocolademelk behoorlijk toe. Als we denken aan de warme variant met slagroom, loopt het water ons in de mond. Nu blijkt ook nog eens dat het drinken van chocolademelk goed is voor je brein!

Onderzoek in Engeland

In Engeland heeft men onderzoek gedaan naar het effect van chocolademelk op het brein. Achttien proefpersonen kregen twee keer een glas chocolademelk aangeboden, met een tussenpoos van twee weken. In het ene glas zat chocolademelk met een hoog gehalte flavonoïde, in het andere glas zat chocolademelk waar weinig van die stof in zat. De deelnemers wisten niet welke versie ze dronken. Na het drinken gingen ze aan de slag met verschillende intelligentietests.

Beter werkend brein

Wat bleek nou: 10 procent van de proefpersonen voerde de taken na het drinken van de chocolademelk met flavonoïde sneller uit dan de rest. Dan is meer dan je volgens het toeval zou verwachten. De onderzoekers konden daarom de conclusie trekken dat het drinken van chocolademelk waar veel flavonoïde in zit de werking van je hersenfuncties bevordert.

“Onze resultaten laten een duidelijk voordeel zien voor de deelnemers die de met flavonoïde verrijkte drank innamen, maar alleen toen de taak ingewikkelder werd. Als je meer wordt uitgedaagd, hebben je hersenen een hoger zuurstofgehalte in het bloed nodig om de uitdaging aan te gaan. Het suggereert dat flavonoïden bijzonder nuttig kunnen zijn tijdens cognitief veeleisende taken”, aldus hoofdonderzoeker Catarina Rendeiro. Pak die warme chocolademelk er dus maar bij!

Lees ook: Oeh: Baileys brengt karamel-chocoladebonbons uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Amayzine | Beeld: Unsplash, Anna Bratiychuk