Jasmijn

Handig en makkelijk!

De airfryer, wat is dat toch een topapparaat. Je kunt er van alles in klaarmaken, van kleine snacks tot volwaardige maaltijden. Ook voor knoflook blijkt hij heel handig te zijn. Wij vertellen je hoe je knoflook kunt poppen in de airfryer.

Een stuk sneller klaar

Er zijn heel wat recepten waar ‘gepofte knoflook’ in de ingrediëntenlijst staat. We snappen wel waarom, want dat is niet te versmaden én heel makkelijk te maken. Als je knoflook in de oven wilt poffen, kost dat echter behoorlijk wat tijd. Doe je dat in de airfryer, dan ben je een stuk sneller klaar.

Het idee voor deze life hack spotten we op het Instagram-account @airfryerpapi. Op dat account laat Jared zien wat je allemaal met de airfryer kunt doen. Knoflook poffen is één van de eindeloze mogelijkheden die het apparaat biedt. Hieronder zie je hoe Jared te werk gaat:

Zo werkt het

Het is dus heel simpel: snijd de bol van de knoflook af en wikkel hem in aluminiumfolie. Zorg ervoor dat hij bedekt is met een dikke laag olijfolie en stop hem in de airfryer. Het is daarbij belangrijk dat je de tijd van de ovenrecepten halveert. Staat er in het recept dat je de oven op 160 graden moet zetten en de knoflook daar een uur in moet laten opwarmen, dan ben je met de airfryer dus in een half uur klaar. Je kunt de knoflook vervolgens gebruiken voor boter, soepen, pastagerechten of gerechten met vis. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Smullen maar!

Lees ook: Recept: smakelijke rode wijn-spaghetti met kaas en knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash (Gaelle Marcel), Instagram @airfryerpapi