Fabiën

Heb jij dit al geprobeerd?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om zuivelproducten uit hun voedingspatroon te schrappen. Melk en andere zuivelproducten kun je vervangen door plantaardige melk, zoals havermelk, amandelmelk of kokosmelk. Daar komt nu nog een variant bij, want tegenwoordig bestaat er ook aardappelmelk.

Plantaardige variant

En nee, dit is geen verlate 1 aprilgrap. Net zoals havermelk is ook aardappelmelk een plantaardige en vegan variant op gewone melk. Hoe het precies wordt gemaakt weten we niet, maar het is vergelijkbaar met hoe je haver- of amandelmelk maakt. Hierbij wordt water gecombineerd met het plantaardige ingrediënt, wat in dit geval dus aardappel is.

Betere optie

Echter, aardappelmelk is nog niet zoals havermelk en amandelmelk gewoon in elke supermarkt te koop. Het enige bedrijf dat het recept tot nu toe succesvol heeft weten te maken, is het Zweedse bedrijf DUG. Het zit ‘m in de bijzondere mix, namelijk de stevige aardappel en romige melk. Misschien is dit niet de eerste combinatie die jij zou kiezen bij een vega optie voor melk, maar de aardappelmelk is zeker het proberen waard.

Aardappelmelk vergt ten eerste slechts de helft van de ruimte die je nodig hebt voor het kweken van bijvoorbeeld haver. Daarnaast bevat aardappelmelk geen lactose, noten of gluten. Voor mensen met allergieën is dit dus een goede vervanging. Verder zit er weinig suiker in en weinig verzadigde vetten, maar is het wel rijk aan calcium en vitamine D. Nog niet overtuigd om aardappelmelk te proberen?

TikTok

TikTokker @thebigissue probeerde de nieuwe plantaardige melk uit en meldt dat ze het naar ‘witte chocolade’ vindt smaken. “Het smaakt helemaal niet naar aardappelen. Het is erg romig en vet op een goede manier”, legt de TikTokker uit. Wij zijn benieuwd!

@thebigissue Potato Milk ? ?… yay or nay? #potatotiktok #potatomilk #healthyrecipe #veganuary #veganuary2022 #newveganproducts #productreview #dugdrinks #fyp #hello2022 #newtrend #climateaction #environmentallyfriendly #newproduct #productreviews #dugmilk #ecofriendlyproducts #ecofriendlyliving #vegantiktok ? I Can’t Believe My Luck-MG-JP – Tiaradactyl

Lees ook: TikTok-hack: zo maak je de airfryer makkelijk schoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Ze | Beeld: TikTok, Unsplash