Tjitske

Na het lezen van dit artikel draag je voortaan wel rubberen handschoenen

Het is eigenlijk maar net wat je gewend bent. Veel mensen wiens moeder altijd handschoenen droeg hebben deze gewoonte overgenomen. Als je gewend bent de afwas zonder rubberen handschoenen te doen, sta je er niet eens echt bij stil om ze aan te doen. Toch raden we je aan om dit voortaan wél te doen.

Wij vertellen je waarom die rubberen handschoenen echt nut hebben.

1. Grip

Water, zeep en gladde materialen zijn geen goede combinatie. Daarom glippen er regelmatig glazen en borden door onze vingers. Vaak gaat het goed omdat ze in het water landen, maar soms gaat het mis en hebben we een afwasteiltje vol scherven. Je kunt dit deels voorkomen door rubberen handschoenen te dragen omdat je zo meer grip hebt. Laat je dan toch wat vallen, dan zijn je handen ook beschermd tegen scherpe randjes.

2. Huid

Warm water en afwasmiddel zijn niet bepaald goed voor je huid. Het warme water droogt je handen uit, wat nog een handje wordt geholpen door het ontvettende afwasmiddel. Vooral mensen die snel last hebben van een droge huid of eczeem kunnen hier flinke irritaties van krijgen. Door het dragen van rubberen handschoenen voorkom je deze uitdroging en irritatie.

3. Vies

Niemand wordt blij van etensresten, al helemaal niet als deze onder je nagels komen, bah! Met rubberen handschoenen hoef je het eten in ieder geval niet aan te raken en komt het zeker niet onder je nagels. En als dame met gelakte nagels gaan deze een stuk langer mee, ook niet onbelangrijk. Daarnaast kunnen je nagels erg snel afbreken of splijten door het warme water.

4. Hitte

Je hebt heet water nodig bij het afwassen, maar je handen vinden dit niet erg prettig. Niet alleen droogt je huid ervan uit, ook kun je de hitte gewoon vaak echt niet aan. Draag je handschoenen, dan heb je geen last van het hete water en kun je dus beter en sneller afwassen.

Lees ook: Oei, zo vaak moet je je gootsteen schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce, Apartment Therapy | Beeld: Pexels