Desy

Dit wil je proberen!

Aardappelpuree is natuurlijk hartstikke lekker, maar door de aardappelen, boter en melk past het niet echt binnen een gezonde levensstijl. Gelukkig bestaat daar deze variant van romige aardappelpuree; bloemkoolpuree! Dit kun je eten zonder schuldgevoel!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 10 kopjes bloemkoolroosjes
  • 1,5 liter water
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel maïzena

Zo maak je het:

  • Doe het water in een grote pan en breng het aan de kook.
  • Voeg de bloemkool
  • Stoom of kook de bloemkoolroosjes en de knoflook in 15 minuten gaar. Lek goed af.
  • Doe de bloemkoolroosjes samen met de knoflook, mayonaise en het zout in een keukenmachine en blend het geheel door elkaar. Wil je een iets grovere puree? Dan kun je de bloemkool ook zelf stampen.
  • Doe de maïzena door de puree heen om het wat steviger te maken.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Genius Kitchen | Beeld: Unsplash