Christel

Wij doen dit ingrediënt voortaan altijd door de eieren.

Eieren kun je op tal van manieren maken: geklutst, gekookt, gebakken, gepocheerd, er zijn ontelbaar veel opties. Wij maken zo op z’n tijd graag een roereitje, maar willen deze uiteraard wel zacht, smeuïg en romig hebben. Dit kun je bereiken door je eieren voortaan met dít ingrediënt te klutsen.

Met een klein beetje bereik je een heleboel.

Een lepeltje vol
‘Een beetje zure room per dag, bezorgt je een culinaire lach’, wellicht niet helemaal waar, maar in het geval van roereieren is het de romige waarheid. Voeg een beetje zure room aan je eieren toe en je roereieren zijn twee keer zo rijk aan smaak en heel romig. Ieder type zure room geeft je roereieren een romige smaak, maar volle zure room maakt je eieren het lekkerst. Je hebt niet een grote hoeveelheid nodig om je gerecht lekker te maken; één theelepel per ei is genoeg.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay