28 november 2018
20 min.
4 pers.

Gekarameliseerde wortelen smaken overal goed bij

Ben jij ook al druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner? Ga je gourmetten of bereid jij een lekker stuk vlees in de oven? Of ben je vegetariër en kies je voor vleesvrije hapjes? Hoe het ook zij, deze gekarameliseerde wortelen passen overal bij. Ze zijn lekker zoet omdat je ze glaceert met suiker, maar hebben een bittertje door de balsamicoazijn. Zelfs mensen die eigenlijk niet van wortel houden lusten ze zo! 

Rood vlees, gevogelte, vis, vega, deze worteltjes passen overal bij.

Zo maak je het:

  • Was de wortelen. Kies regenboogwortels of dunne worteltjes. Laat het steeltje eraan voor een leuk effect.
  • Zet een grote hapjespan op het vuur en verhit hier een klontje boter en een scheutje olijfolie in. Leg de wortel hierin en stoof ze in 10 tot 15 minuten gaar.
  • Als je wortelen zacht zijn geworden voeg je de witte en bruine suiker toe. Roer goed om te mengen met de boter en olie. Voeg daarna de balsamicoazijn toe en roer weer. Zorg ervoor dat de worteltjes goed bedekt zijn met het mengsel.
  • Serveer de gekarameliseerde wortelen op een mooie schaal.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: geroosterde spruiten met Parmezaanse kaas en spek

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Oh My Dish | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 600 gram (regenboog)wortel
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn