Deze producten bevatten enorm veel gezonde eigenschappen

Struin jij menig supermarkt af om gezonde boodschappen in te slaan? Grote kans dat je niet vrolijk wordt van het totaalbedrag. Gezonde – en vooral verse – producten hebben vaak een prijskaartje, maar dit geldt niet altijd. Deze zes gezonde producten zijn nog geen 3 euro en doen veel goeds voor je lijf. Inslaan die handel! 

1. Havermout

De klassieker: havermout. Begin je dag met een kommetje havermout en je voelt je voor een lange tijd verzadigd. Havermout voorkomt een stijging in je bloedsuikerspiegel, zit bomvol vezels, is rijk aan vitamine B1, fosfor en magnesium. Bovendien kost een pak havermout je nog geen 60 cent. Wat wil je nog meer?

2. Sardines

Je loopt deze kleine blikjes hoogstwaarschijnlijk zo snel mogelijk voorbij, aangezien ze er niet bepaald aantrekkelijk uitzien. Toch zijn sardines een echte toevoeging aan verschillende maaltijden. Door een pastasalade of gecombineerd met bruschetta doen deze smaakmakers het goed. Je krijgt hierdoor veel omega 3-vetzuren binnen en daar wordt je lijf héél erg blij van. En dat nog voor geen 2 euro!

3. Roggebrood

Een plakje roggebrood bevat vijftien procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels en ijzer. Daarnaast voel je je voor een flinke tijd verzadigd én betaal je nog geen 50 eurocent voor een pakje. Ben je niet zo’n fan van de smaak? Maak een plak roggebrood lekker door ‘m te beleggen met kaas of pindakaas.

4. Tomatenpuree

Deze kleine blikjes – voor nog geen 50 eurocent – bevatten enorm veel tomaten. Er zit bijna een kilo (!) tomaten in een blikje tomatenpuree, dus gezond is het zeker. Roer een blikje tomatenpuree door je pasta of bouillon.

5. Zuurkool

Zuurkool draagt bij aan een gezonde darmflora én kost je bijna niets. Voor een pakje zuurkool betaal je in de meeste supermarkten nog niet eens 1 euro. Maak er een stamppot van of meng de zuurkool door een salade. Tip: op een broodje hotdog smaakt het ook ontzettend lekker.

6. Kiemgroenten

Bij kiemgroenten kun je denken aan alfalfakiemen, radijskiemen of taugé. Een bakje van deze groenten kost vaak minder dan twee euro en is gemakkelijk in meerdere gerechten te verwerken. De kiemen bevatten veel antioxidanten, waardoor ze je immuunsysteem versterken. Daarnaast dragen ze ook bij aan een goede huid en de spijsvertering.

 

Lees ook: Afvallen met appelazijn: werkt het echt of is het een fabel?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ELLE eten | Beeld: Unsplash