Gekookte eieren kun je zo lang in de koelkast bewaren

Een ei hoort erbij. En daarom zijn de meeste koelkasten dan ook goed gevuld met eieren. Kook je regelmatig een aantal eieren voor het ontbijt? Dan is het vast weleens voorgekomen dat niet alle eieren opgegeten worden. Kun je gekookte eigenlijk in de koelkast bewaren? Het antwoord is: ja. En dit is hoe lang je de gekookte eieren gekoeld kan bewaren.

Gooi je gekookte eieren niet weg, want je kan ze nog enige tijd in de koelkast bewaren.

Gepelde en ongepelde eieren

Er zit een verschil tussen de gepelde en de ongepelde eieren en hoe lang je deze in de koelkast kan bewaren. Zo kun je gekookte eieren, die ongepeld zijn, ongeveer vier dagen tot een week gekoeld bewaren. Zijn je gekookte eieren al gepeld? Dan hoef je deze ook niet direct weg te gooien. Deze kun je in een schaaltje met water ook maximaal een week in de koelkast bewaren. Let er wel goed op dat je de eieren zo snel mogelijk nadat je ze gekookt hebt in de koelkast legt. Op deze manier blijven ze het langst goed.

Trucje

Heb je ongekookte eieren in de koelkast liggen, maar weet je niet of ze nog vers zijn? Dan bestaat er een trucje om te checken of je eieren nog goed zijn. Vul een diepe schaal of kookpan met (koud) water. Leg de eieren in het water. Zinkt het ei direct naar de bodem? Dan is deze nog kakelvers. Blijft het ei aan de oppervlakte drijven? Dan kun je het ei het beste niet meer consumeren.

Lees ook: Een hard- of zachtgekookt ei: dit is de gezondste optie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: 24 Kitchen | Beeld: Pixabay