Maayke

Je haat het of je houdt ervan!

Wij Nederlanders staan erom bekend echte kaaskoppen te zijn. Een heerlijk plankje bij de borrel, een sinterklaasletter van kaas of lekker fonduen met de familie; de keuzes zijn oneindig. Toch zijn er ook een hoop mensen die niets van kaas moeten weten. Vreemde vogels? Misschien toch niet, want het blijkt nu dat het genetisch bepaald is of je dit gele zuivelproduct houdt of niet.

DNA
Wetenschappers van het Amerikaanse 23andMe hebben onderzocht of de afkeer van kazen genetisch bepaald is of niet. Wat blijkt? Het is inderdaad volgens je DNA mogelijk om hier een hekel aan te hebben. Met name de geur van dit gele goedje zou een grote invloed hebben op het hebben van een afkeer van kaas. Overigens is dit niet heel raar, want wanneer het wordt gemaakt worden er melkbacteriën aan toegevoegd, wat zorgt voor die extreme geur.

Geuren
Als we het Amerikaanse onderzoek moeten geloven zit het nu eenmaal in ons DNA of we kazen fantastisch vinden of extreem vies. Ditzelfde geldt overigens ook voor koriander; je DNA bepaalt of je het naar zeep vindt smaken of niet. Ook bepaalt je DNA welke lichaamsgeuren van andere mensen je kunt verdragen en welke niet. Dus voor eens en altijd: als je bepaalde soorten kazen écht niet lekker vindt ligt het dus aan je genen en zul je het ook nooit lekker gaan vinden.

Lees ook: Dit is waarom je altijd baking soda in de prullenbak zou moeten doen!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: StyleToday | Beeld: Pexels