Naomi

Zo leg jij voortaan het juiste mesje bij de juiste kaas!

Je hebt vast wel een kaasset in huis. Daar zitten doorgaans vier verschillende soorten messen bij, maar stiekem hebben we geen idee welk mesje voor welke kaas is. Die tijd is nu eindelijk voorbij, want dat mysterie gaan we oplossen!

Nu weet je eindelijk welk mesje je bij welke kaas moet gebruiken!

Breed mes

Het lijkt bijna op een plamuurmes, maar dat is het niet. Dit mes is voor hardere kazen, zoals Parmezaanse kaas, Emmentaler, oude Cheddar en Manchego. Nu vraag je je misschien af hoe je het mes gebruikt. Je steekt het mes verticaal in de kaas en dan druk je ‘m naar beneden. De scherpe kant van het mes bevindt zich dan ook niet aan de zijkant, maar aan de voorkant.

Dun mes

Dit mesje heeft wederom een platte voorkant. Dit mesje is voor semi-harde kazen, zoals: Edammer, gewone Cheddar, Comte, Goudse kazen, Rochefort en nog veel meer soorten. Dit mesje heeft zowel aan de zijkant als aan de voorkant een scherpe rand. Je kan dit mes dan ook op twee manieren gebruiken.

Puntig mes

Dit mesje kan zowel gebruikt worden voor harde, semi-harde kazen als voor semi-zachte kazen. Daarbij wordt het ook gebruikt als smeermes. Dit mes leg je vlakbij de chèvres, Münster, brie, camembert, feta en gorgonzola. Bij harde kazen steek je er stukjes uit.

Vork 

Dit is om al gesneden plakjes op te pakken of kruimelende kazen te breken. Denk hierbij aan kazen, zoals: Stilton en feta.

Vanaf nu leg jij het juiste mes altijd bij de juiste kaas! Mocht je nou geen mooi kaassetjes hebben houdt er dan wel rekening mee dat je een apart mes per kaas neerlegt. Mensen die niet van stinkkaas houden krijgen die smaak of geur liever niet aan hun geliefde brie.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Mnn | Beeld: Wikimedia Commons, DueAncore