Vanaf nu bewaar je het altijd in de open lucht!

We gaan steeds beter met het milieu om en vervangen plastic tasjes door een linnen variant of recyclen de tasjes die we eerder hebben gekregen. Toch is de kans groot dat je groente en fruit bijvoorbeeld op de markt nog steeds meekrijgt in een plastic tasje. 

Handig om in te bewaren, maar dat kun je beter niet meer doen.

Ademen

Vaak wordt gedacht dat je groente en fruit in een afgesloten verpakking moet bewaren; het blootstellen aan de buitenlucht zou ervoor zorgen dat het eerder bederft. Toch is dit niet helemaal het geval: net als jij hebben groente en fruit ook lucht nodig om te kunnen overleven. Bewaar je het dan ook in plastic, dan kan het niet ademenen en zal je fruit en groente eerder bederven.

Geen plastic!

Het is dan ook beter om het plastic direct helemaal te verwijderen. Plastic is namelijk een materiaal dat synthetisch is, waardoor het ook chemische stoffen bevat. Dit is niet goed voor je voeding. Daarnaast moeten groente en fruit zoals eerder gezegd kunnen ademen, wat niet mogelijk is in een dichte zak. Prik daarom ook altijd gaatjes in het plastic of bewaar het in een papieren zak. Maar nog beter is om de voedingsmiddelen direct uit de plastic verpakking te halen en op een andere manier te bewaren.

Lees ook: Let op! Deze dingen moet je nooit in de vriezer bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pxhere