11 mei 2018
Desy

Je houdt zo heel veel geld in de portemonnee!

Het is een grote kostenpost: die boodschappen die je iedere week in huis moet halen. Je denkt misschien dat je hier niet echt geld op kunt besparen aangezien jij en je gezin toch echt moeten eten. Maar niets is minder waar! Met een paar kleine aanpassingen zal je wat extra geld in je portemonnee houden.

En het kost je geen moeite.

Vlees

Om te beginnen kan het heel voordelig zijn om je dagelijkse stukje vlees in te ruilen voor peulvruchten of ei. Deze producten zijn veel goedkoper en een gezond en duurzaam alternatief. Vind je het lastig om iets vegetarisch te maken? Probeer dan deze gevulde zoete aardappel eens. Je zal flink vol zitten na het nuttigen van dit gerecht!

Zelf snijden

Het kan zo makkelijk zijn om een zakje roerbakgroenten te halen, maar in verhouding is dit veel prijziger. Je kan veel beter de groenten los halen en zelf snijden. Het duurt iets langer, maar je zal meer hebben en goedkoper uit zijn.

Onderste schap

Supermarkten leggen de duurdere producten vaak op ooghoogte en bovenin. Kijk dus eens onderin de schappen naar goedkopere alternatieven. Vergelijk prijzen daarbij ook door te kijken naar de hoeveelheid in de verpakking. Kijk naar de prijs per kilo, die vind je op het prijskaartje. Soms scheelt dit enorm.

Boodschappenlijstje

Vaak als je gewoon maar naar de supermarkt gaat, zal je dingen kopen die je in eerste instantie helemaal niet wilde kopen. Dit kan je voorkomen door een lijstje te maken. Dat lijstje laat je doelgericht boodschappen doen en als je bij het maken van dat lijstje ook nog let op de aanbiedingen ben je extra goedkoop uit.

Lees ook: Ruik je brood? Dan krijg je spontaan zin in dit onverwachte eten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Voedingscentrum | Beeld: Pexels