11 mei 2018

Hollandse aardappelsalade met een Mexicaans tintje

Nu het barbecue-seizoen is losgebarsten komt bij veel mensen ook weer de behoefte naar allerlei lekkere salades naar boven. Heb jij ook zo’n zin in een frisse aardappelsalade voor bij de barbecue maar wil je ‘m een beetje pit meegeven? Maak dan deze Mexicaanse aardappelsalade!

Dit heb je nodig:

  • 1 grote gekookte aardappel
  • 1 blikje mais, 150 gram
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1 kleine chilipeper, fijngesneden
  • 200 gram zwarte bonen, uitgelekt
  • 3 theelepels limoensap
  • 120 milliliter salsasaus
  • optioneel: 1 eetlepel mayonaise

Zo maak je het:

  • Schil en kook de aardappel in een laagje water met een beetje zout. Snijd de aardappel in stukken.
  • Laat de mais en de bonen uitlekken in een vergiet en snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de peper fijn.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel goed door elkaar. Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je de kipnuggets van de McDonald’s® mét de befaamde zoetzure saus!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cooking With Plants | Beeld: videostill