Friet met mayo slecht voor je? Welnee, lees dit maar eens.. Fantastisch!

Naomi

Een frietje vol verzadigde vetten kan best op z’n tijd

Hartspecialisten snappen er niks meer van. Waar verzadigde vetten eerst als de absolute vijand van je hart en je vaten gezien werden, blijkt dat nu helemaal niet geval te zijn. 22 minuten per dag wandelen en ‘echt eten’ zou volgens wetenschappers genoeg zijn voor een gezond lijf.

Een vet frietje met mayo is helemaal niet zo erg.

Echt eten

De wetenschappers waarschuwen de consument om niet blind te vertrouwen op de claims van voedingsmiddelen dat ze cholesterolverlagend zouden werken. Ook voedingsmiddelen waarop staat dat ze minder vet bevatten zijn niet bewezen gezonder en is er bovendien nooit bewezen dat je daardoor langer zou kunnen leven. In plaats van vetvrije voedingsmiddelen wordt door voedingsdeskundigen juist ‘echt’ eten aangeprezen, een gezond dieet dat voornamelijk bestaat uit groenten, vlees, vette vis, noten, fruit en goede oliën met daarin veel onverzadigde vetzuren.

Kritiek

De studie, uitgevoerd door drie cardiologen, staat haaks op wat er eerder werd bevonden over vetten. Voorheen werd namelijk gedacht dat het eten van verzadigde vetzuren ervoor zou zorgen dat de bloedvaten dichtslibben, wat door het recente onderzoek weerlegd wordt. Het onderzoek doet veel stof opwaaien. Collega-cardiologen zijn van mening dat het drietal selectief gebruik heeft gemaakt van bestaande onderzoeksresultaten. Maar zoals het nu lijkt is een frietje of kroketje op z’n tijd helemaal niet zo slecht voor je.

Lees ook: Water, frisdrank of thee: wat werkt het best tegen de dorst?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: pexels