Eet smakelijk: dit zijn de gezondheidsvoordelen van aardbeien (en dat zijn er VEEL!)

Inslaan dus, die zomerkoninkjes!

Ze zijn heerlijk door je kwarktaartbeslag en je kunt je toetje er helemaal mee afmaken. Maar daarnaast zijn ze ook gewoon lekker om te snoepen. Zeker wanneer jij al deze gezondheidsvoordelen van aardbeien leest, krijg jij meteen naar de rode traktatie.

Aardbeien bestaan voor 91 procent uit water, waardoor ze prima in de meeste diëten thuispassen. Ze bestaan voor slechts 7,7 procent uit koolhydraten en bevatten maar 0.3 procent vet!

Een flinke hand van dit fruit is nog geen 50 calorieën.

Hoewel de smaak anders doet vermoeden, bevatten aardbeien maar weinig suiker. Grote pieken in je bloedsuiker worden hierdoor voorkomen waardoor dit zomerse fruit ook veilig is voor mensen met diabetes.

De koolhydraten in de zomerkoninkjes bestaan voor 26 procent uit vezels. Deze heb je nodig voor het voeden van vriendelijke bacterieel in de darm en om de spijsvertering te verbeteren. Hierdoor kunnen ze ook prima gegeten worden als je wat gewicht probeert te verliezen.

Ze bevatten veel vitamine C. en antioxidanten, dit zorgt ervoor dat je huid straalt en je immuunsysteem.

Het rode fruit bevat ook veel mangaan, foliumzuur en kalium. Deze zijn allemaal belangrijk voor het gezond houden van je lichaam. Vooral foliumzuur is belangrijk voor ouderen en zwangere vrouwen.

Het eten van bessen, zoals aardbeien, wordt geassocieerd met een verminderde kans op chronische ziekten. Ook zou het kanker kunnen voorkomen.

Aardbeien zijn ook rijk aan antioxidanten die alleen een gunstig effect hebben op je gezondheid.

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke gevulde kipfilet op de barbecue

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Is dit wel gezond. Beeld: Pxhere