Maayke

Iedereen maakt deze fout

Iets dat we iedere dag doen meerdere keren per dag doen is onze handen wassen. Of we nu net naar het toilet zijn geweest of dat we onze handen wassen voordat we gaan koken, iedereen doet het. Maar doe je het eigenlijk wel goed? Was je daadwerkelijk alle bacteriën en viezigheden van je handen af? Deze fout maken we allemaal.

Het antwoord is nee, we doen het allemaal verkeerd.

Waarom je handen wassen?

Het is belangrijk om je handen op de juiste manier te wassen om zo infecties te voorkomen. Je komt namelijk de hele dag door in aanmerking met bacteriën, virussen en andere ziekteverwerkers. Een besmetting van je eten ligt op de loer, aangezien deze bacteriën makkelijk via je handen in het eten terecht kunnen komen. Daarom is het belangrijk om altijd je handen te wassen voor het eten, voor het bereiden van voedsel, na aanraking van rauw vlees en rauwe groente, na het toiletbezoek, na het verschonen van baby’s en na aanraking van (huis)dieren.

Methode voor handen wassen

De beste manier om je handen te wassen is:

  • Was je handen onder stromend water.
  • Gebruik vloeibare zeep.
  • Wrijf de zeep over de hele hand, ook tussen de vingers en onder de nagels.
  • Spoel je handen goed af met stromend water.
  • Droog je handen aan een droge, schone handdoek of aan een papieren wegwerphanddoek.

Volg jij deze stappen braaf? Geweldig! Toch is er één fout die we bijna allemaal maken. Wat dat is, lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2