Rowan Hattu

En het is heel simpel

Er gaat natuurlijk niets boven een heerlijke barbecue tijdens de zomerdagen. En wat zou het dan een enorme domper zijn als je hamburgers droog of doorbakken zijn… Toch? Een hamburger op de barbecue lijkt heel erg simpel, maar hoe maak je die perfecte, smeuïge burger eigenlijk?

De perfecte burger

De perfecte hamburger kenmerkt zich aan een aantal dingen: de donkerbruine kleur, niet verbrand, geplaatst op een licht geroosterd broodje, met lekker stevig en sappig vlees. Deze smaaksensatie proef je natuurlijk meteen als je er een hap van neemt. Klinkt simpel hé? Toch komt menig hamburger niet op deze manier op je bord terecht. Een droge, doorbakken, aangebrande burger is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten. Wij laten zien wat jij kan doen, zodat jouw burger lekker smeuïg blijft.

@kroger The best burger hack for your summer grilling! ? #kroger #foodhacks #burgerhack #grillhack #cookout #bbq ? original sound – Kroger

Meer hacks

Natuurlijk zijn er genoeg andere hacks om je stukje vlees lekker smeuïg te houden. Zo kan je bijvoorbeeld de randen van je vlees eerst dichtschroeien in de pan op een hoog vuur. Zo hou je de meeste sappen in je vlees. Of laat bijvoorbeeld je vlees een kwartiertje rusten in een stuk aluminiumfolie. Op deze manier kunnen de vleessappen zich herverdelen, waardoor je vlees ook sappig en mals blijft. Wat ook tegen uitdroging helpt is een plakje spek om je vlees te wikkelen. Dit voorkomt niet alleen uitdroging, maar geeft je vlees ook nog eens een lekker smaakje. Zo zie je maar, er zijn genoeg hacks om ervoor te zorgen dat jij jouw perfecte hamburger maakt.

Lees ook: Tijd voor een hamburger! Met dit ingrediënt smaakt hij nét wat lekkerder

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok @kroger, barbeque, meettheworld  | Beeld: Pexels