redacteur

Deze producten kunnen je humeur een boost geven

Van lekker eten worden wij sowieso altijd blij. Maar wist je dat er ook bepaalde voedingsmiddelen zijn die daadwerkelijk je humeur kunnen bevorderen? Als je weleens last heb van stemmingswisselingen of even iets minder in je vel zit, kan het lonen om meer van de onderstaande producten te eten. Natuurlijk sta je na het eten hiervan niet meteen op tafel te dansen, maar het kan wellicht zorgen voor een steuntje in de rug.

Dit eten vermindert stemmingswisselingen.

Eieren

Begin de dag met een gekookt eitje of maak een goedgevulde omelet als lunch. Eieren bevatten namelijk veel vitamine B12, die je energie geeft en moodswings tegengaat. Ook zit er in eieren choline, een stofje dat belangrijk is voor je hersenen en je geheugen.

Avocado

Hoewel avocado’s veel vetten bevatten, betekent dat niet dat ze ongezond zijn. Integendeel! Avocado’s zitten boordevol goede vetten, die kunnen bijdragen aan een stabiel humeur en een gebalanceerde hormoonhuishouding. Eet dus eens wat vaker een broodje met avocado of verwerk de vrucht in een salade. Zo geef je je humeur een oppepper!

Bladgroenten

Hoewel we snappen dat je misschien wat minder opgewonden raakt van bladgroenten dan van een vers gekookt eitje, loont het wel om hier meer van te eten als je last hebt van stemmingswisselingen. Groene bladgroenten doen namelijk wonderen voor je emotionele welzijn. In groenten als spinazie en snijbieten zit veel ijzer en magnesium en deze houden je hormonen in balans. Verwerk de groentes eens in een smoothie of gebruik ze in een salade.

Vers fruit

Ook fruit kan helpen om je humeur een boost te geven. In fruit zit veel vitamine C, wat stress vermindert en zo een positieve invloed heeft op je stemming. Roer ‘s ochtends daarom eens wat vers fruit door je yoghurt, of eet een stuk fruit als snack.

Koffie

Goed nieuws voor koffieliefhebbers, want het zwarte goud zou ook helpen tegen stemmingswisselingen. De cafeïne in koffie zorgt voor de aanmaak van dopamine, het stofje waar je blije en optimistische gevoelens van krijgt. En een positief gevoel is natuurlijk de beste remedie tegen emotionele schommelingen!

Lees ook: De 12 beste dingen om te eten tijdens de overgang

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle, Elite Daily | Beeld: Unsplash