redacteur

Deze wijnen kwamen het best uit de test

Geniet jij in het weekend ook graag van een glaasje wit, rood of rosé, maar sta je in de supermarkt altijd een half uur voor het wijnschap omdat je geen idee hebt welke fles je moet kiezen? Dan is er nu goed nieuws voor je! Het NRC kwam afgelopen week namelijk met een overzicht van de beste wijnen per supermarkt, samengesteld door niemand minder dan wijnkenner Harold Hamersma. Zo maak je nooit meer een verkeerde keuze en kun je komend weekend van een heerlijk wijntje genieten in de zon!

Voorkom teleurstelling en ga voor een fles uit het onderstaande lijstje!

Albert Heijn

 1. Marques de Casa Concha 2016 (€14,99) – Een Cabernet Sauvignon met tinten van rood fruit, milde zuren en specerijen. Volgens NRC krijg je veel wijn voor je geld.
 2. Chateau Tapie 2016 (€9,99) – NRC beschrijft deze fles als een luxe wijn, met de smaak van kersen, zwarte bessen, frambozen en bramen. De wijn is zowel zoet, als mildzurig en peperig.
 3. Domaine Louis Max Mercurey Chardonnay  (€16,99) – Een biologische witte wijn, met een spoortje van citruszuren en hout.

Dirk

 1.  Masso Antico 2017 (€7,99) – Een intense en smaakvolle witte wijn met een toets van zoete rode grapefruit en citroen.
 2. Doña Dominga 2016 (€7,49) – Een frisse en minder zoete Pinot Noir. NRC beschrijft hem als ‘koelte toewuivend en dorstlessend’.
 3. Chateau de Pont 2017 (€8,99) – Een frisse en zurige Sauvignon Blanc.

Jumbo

 1. Terra Pura Carmenere Single Vineyard 2016  (€7,99) – Een rode wijn met de nadruk op cassis en chocolade. Bittere afdronk.
 2. Trentham Estate Murray Darling 2017  (€7,99) – Een Chardonnay met fruittinten van mango en perzik, lichtzoetig.
 3. Chapeau Weissburgunder 2017 (€9,99) – Een intense, pittige en droge witte wijn. Alleen verkrijgbaar bij Jumbo Foodmarkt.

Plus

 1. El Descanso Limited Edition 2018 (€8,49) – Een luxe Sauvignon Blanc volgens het NRC, met smaken van kruisbessen, passievrucht en grapefruit.
 2. Danie de Wet Chardonnay Barrel reserve (€8,99) – Mooie gerijpte witte wijn, met tinten van tropisch fruit en vanille. ‘Wijnspeciaalzaak-kwaliteit’, aldus het NRC.
 3. Chateau de l’Horte 2015, reserve speciale (€8) – een biologische en kruidige rode wijn met bramenlikeur en peperigheid. Wordt nog lekkerder als hij iets langer ligt.

Lees ook: Welke wijn kun je het best drinken als je op dieet bent?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NRC, Margriet | Beeld: Unsplash