Deze 7 etenswaren bevorderen je productiviteit

Maayke

Dankzij deze 7 etenswaren ben je de hele dag een stuk productiever!

Tijdens de koude winterperiode merken we dat we ons lichaam af en toe een handje moeten helpen. Onze weerstand kan net een wat minder worden tijdens de winter, daarom is het belangrijk om goed voor onszelf te zorgen. Wist je dat deze 7 etenswaren je productiviteit bevorderen?

Door deze voedingsmiddelen te eten krijg je meer energie én ze verbeteren je je geheugen.

1. Avocado

Dat avocado’s een van de populairste vruchten van de afgelopen jaren is, moge duidelijk zijn. Deze superbommen aan gezonde en verzadigde vetten verbeteren ook nog eens de bloedsomloop. Dit is met name goed omdat er op deze manier meer voedingsstoffen je hersenen bereiken. Het resultaat? Een betere focus en productiviteit.

2. Noten

Net als avocado’s zijn ook noten rijk aan verzadigde vetten. Daarnaast zitten ze ook nog eens vol met vitaminen en mineralen. De antioxidanten en vitamine E in noten verbeteren ons geheugen en zorgen voor hogere hersenprestaties. Ook zit het stofje folaat in noten, dat je stressniveau kan laten dalen. Kies voor de optimale voedingswaarde amandelen of walnoten als lekker tussendoortje.

3. Zalm

Dat zalm een van de gezondste stukken vis, hoeven we je niet meer te vertellen. Juist omdat deze vette vis hoog is in het omega 3-verzuur gehalte, verbeter je je geheugen en mentale prestaties als je hier wat van eet. Daarnaast zorgt deze lekkere vis er ook nog eens voor dat je lekkerder in je vel zit. Probeer twee keer in de week een stukje vis te eten, waarvan je minimaal een keer per week kiest voor een vette vissoort als zalm.

4. Bessen

Nog een lekker én gezond tussendoortje zijn bessen. Deze vruchten zijn rijk aan antioxidanten, die helpen je om je geheugen te verbeteren en ze beschermen je hersenen tegen oxidatieve schade. Welke bes dan heet gezondst is? Daar zit niet veel verschil is. Kies dus lekker voor een rode of juist blauwe bes die jij het lekkerst vindt! Ook de bevroren of gedroogde variant hebben dezelfde resultaten als vers geplukte bessen.

5. Eieren

In de eierdooiers bevingen zich stoffen die je reactievermogen versnellen en je geheugen verbeteren. Ook kan een eitje helpen om je bloedsuikerspiegel en energieniveau stabiel te houden. Alleen maar een win-winsituatie dus!

6. Bruine rijst

Naast alle andere etenswaren is bruine rijst ook een voedingsmiddel die je productiever kan maken. Dit komt omdat deze rijst veel magnesium bevat, een stofje dat je emotioneel stabiel houdt en helpt om vermoeidheid te verminderen. Ook is bruine rijst een bron van gezonde koolhydraten, dat je lichaam ondersteunt met een stabiele bloedsuikerspiegel en je gedurende de dag scherp houdt.

7. Water

Om deze top zeven af te sluiten benoemen we geen etenswaar, maar water. Ons lichaam bestaat voor 70 procent uit water. Door je gedurende de dag goed te hydrateren verhoog je je productiviteit.

Lees ook: Deze 10 dingen mag je niet in de koelkast bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pxhere